Verkocht - Sold - A vendu - Venduto - Verkauft - Vendido
Dax Rush 3.5L V8

Klik hier voor de foto's (een slideshow) Klik hier voor uitgebreide technische specificaties (Engels)


Het is een moeilijk besluit geweest maar het moest er van komen; mijn gekoesterde Dax Rush V8 is verkocht. Gebouwd in Engeland bij Craig Wilkinson Motorsport in Leicestershire in 1996 en 1997, maar wel gewoon links gestuurd. Totale bouwuren: 475. In 1997, nog voordat de SVA in Engeland werd ingevoerd, is de auto daar gekeurd en op kenteken gezet. De datum eerste toelating dateert daarom nog van augustus 1979 en de auto is dus belastingvrij. Het gewicht van de auto bedraagt 680 kg, dus de belasting was toch al niet erg veel. De auto werd vrijwel direct en nieuw geïmporteerd door Dax Benelux. Vervolgens werd de auto verkocht aan de eerste eigenaar die al snel naar Amerka emigreerde en de auto niet mee kon nemen. Via Dax Benelux is de auto opnieuw te koop aangeboden en door mij in juni 2000 gekocht. En ze is nu ook wéér terug naar Dax Benelux. Met een beetje geluk is ze nog te koop! Het is een echte mooi-weer auto en ze heeft, zolang als ik haar had, nooit regen gezien. De auto heeft ook nooit het circuit gezien. Wel heb ik één keer deelgenomen aan een sprintwedstrijd bij het Autotron Rosmalen en die glansrijk gewonnen (zie foto's). Alle rekeningen zijn beschikbaar, ook van de bouw.

Voor uitgebreide technische informatie verwijs ik naar de pagina met de technische specificaties, maar hier in het kort nog even wat bijzonderheden:
Afneembaar race-stuur, chrome wishbones, verstelbare Spax schokbrekers, spoorverbreders, verstelbare remdrukverdeling (voor/achter), battery master switch, Viper Hurricane nokkenas. Alley Cat alu velgen, K&N luchtfilters, originele DAX RVS uitlaten.....

De getaxeerde waarde van de auto bedraagt € 18.000,-. De auto is uitgerust met deurtjes (mohair, de duurdere Dax-optie van € 425,-) die ik zelden gebruik en een tonneau cover die nog nooit is gebruikt, als alleen om te passen. Achterin is een kleine ruimte waar de tonneau in ligt en waar wat bagage in kan. Er is een klep gemonteerd die kan worden afgesloten. Enkele (reserve) onderdelen, zoals een paar extra achterlichten (mist- en achteruitrij verlichting) en een set carbonfibre steenslagschermen die exact op de achterspatborden passen, zijn bij Dax Benelux beschikbaar. De schermen zijn gekocht in 2002 bij CR Modeltechnik in Duitsland, maar waren nog niet gemonteerd omdat de spatschade op de spatborden meeviel. Verder is de auto uitgerust met de originele V8 uitlaten van Dax (€ 2750,-) en het geluid is dan ook fenomenaal!!! De V8 loopt op Ron98 (super) MET loodvervanger en verbruikt gemiddeld zo'n liter op 6 kilometer.
De auto moest een degelijk en comfortabel nieuw tehuis krijgen waar zij met zorg behandeld gaat worden. Ze mocht dan voor een redelijke prijs weg. Sinds de bouw heeft de auto slechts 5250 km gereden. Direct nadat ik de auto in juni 2000 kocht bij Dax Benelux heb ik er een "scherpe" nokkenas en electronische ontsteking op laten bouwen bij Smink in Hooglanderveen, een Rover V8 expert. De reden voor de verkoop is het gebrek aan tijd om te rijden. Dat blijkt, want tussen de laatste 2 APK keuringen zat slechts 500 km....

De Rush heeft een hoger dan gemiddeld afwerkingsniveau en slechts hier en daar een paar kleine gebruikssporen. Ze verdiende het om wat meer bereden te worden! De auto is inmiddels uitgevoerd naar België.


Terug