29 juli - 1e dag, Amsterdam - Bangkok:

In
de middag, ca. 14.45u., vertrek per China Airlines vanuit Amsterdam naar Bangkok.

30 juli - 2e dag, Bangkok:

Na
aankomst op de luchthaven van Bangkok transfer naar hotel. In de middag gaan we al op ontdekking en maken per longtailboot een tocht door de smalle kanalen van Bangkok. U ziet oude houten woningen en moderne wolkenkrabbers en tevens krijgt u een goede indruk over wat zich afspeelt op en langs de waterkant. We overnachten in het 4-sterren stijlvolle Chao Phya Park Hotel (of gelijkwaardig).

31 juli - 3e dag, Bangkok:
Er
staat u een indrukwekkende ochtend te wachten! Na het ontbijt bezoeken we de grootste groente- en bloemenmarkt van Thailand. Vervolgens is het de beurt aan de meest belangrijke bezienswaardigheid van Thailand, de Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel, tevens de meest vereerde plek in het land. Daarna gaan we naar China Town, een geheel andere wereld. U wandelt door de smalle steegjes, ziet de thee- en pakhuizen alsmede de rood/gele goudwinkels. Tijdens een bezoek aan de Chinese markt, zult u naast vele kruiden, opzienbarende gerechten en vele andere snuisterijen, opkijken van de Chinese handelswijze. De middag is ter vrije besteding.

1 aug - 4e dag, Bangkok:

De meest besproken en populaire excursie van de laatste jaren is ongetwijfeld fietsen in Bangkok (inbegrepen)! U fietst door het Bangkok van vele jaren geleden, ziet groene oases en komt nauwelijks auto’s tegen. En dat in een stad met 14 miljoen inwoners! De tocht is dan ook met zorg samengesteld en brengt u naar plaatsen die tegenwoordig uniek zijn te noemen! U ziet traditionele Thaise woningen, verscholen tempeltjes en u komt tevens langs enkele scholen, waarvan de kinderen vrolijk naar u zwaaien! Een onvergetelijke ochtend en bij ons inclusief (normaal ca. € 39!). De middag bent u vrij om te bepalen wat u gaat doen.

2 aug - 5e dag, Bangkok - Talad Rotfai Mekong station - River Kwai (250 km):

Na
het ontbijt verlaten we Bangkok. De eerste stop maken we bij de Rotfai Talad Markt. Hier wordt de markt door een spoorlijn in tweeën gedeeld. Echter, de spoorlijn staat volgebouwd met allerlei manden met fruit en groenten, uitgeklapte parasols en er hangen luifels boven de rails. Wanneer hier een trein passeert, worden de manden, parasols en luifels erg snel weggehaald en kan de trein gewoon doorrijden. Daarna wordt het hele zaakje weer opgebouwd. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens bezoeken we de “drijvende markt”, een markt waar bootjes varen die van alles te koop aanbieden, zoals lekkere hapjes en souvenirs. Zelf varen we ook in een bootje over de markt. We vervolgen onze reis verder naar Kanchanaburi. In de middag brengen we na de lunch een bezoek aan de erebegraafplaats, de beruchte "Bridge on the River Kwai" en het Jeath museum. In de namiddag arriveert u bij het River Kwai Hotel (of gelijkwaardig) voor de overnachting.

3 aug - 6e dag, River Kwai:

Het
zou zonde zijn om de River Kwai nu al te moeten verlaten en daarom verblijven we ook vandaag nog in dit mooie gebied. De dag is ter vrije besteding. U kunt wat uitrusten of lekker genieten bij het mooie, grote zwembad van het hotel. Ook het maken van leuke excursies behoort tot de mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld de “Hell Fire Pas” watervallen of maak een rit met de “Death Railway Train” waar vanuit u een prachtig uitzicht over de River Kwai heeft. Hoogtepunt is echter het passeren van het zogenaamde "bamboeviaduct" waar dit boemeltreintje zich schoorvoetend overheen zal bewegen.

4 aug - 7e dag, Kanchanaburi - Ayutthaya (300 km):

We
reizen door naar Ayutthaya, eens de hoofdstad van het toenmalige Koninkrijk Siam. De stad was één der machtigste van Azië en bezaaid met tempels en paleizen. Helaas zijn er tijdens de oorlog met Birma, in 1767, velen vernietigd. Een aantal tempels en paleizen zijn gelukkig overgebleven en een aantal zijn erg mooi gerestaureerd. De gehele stad valt onder het “werelderfgoed” van UNESCO. U bezoekt de Wat Sri Samphet tempel met het ernaast gelegen ruïnecomplex. Vervolgens nemen we na de lunch een kijkje bij de olifantenkraal waar zo’n 200 olifanten leven. Daarna gaat u verder naar het Worabura Hotel (of gelijkwaardig) voor de overnachting.

5 aug - 8e dag, Ayutthaya - Khon Kaen (370 km):

Na
het ontbijt gaat u verder richting het noordoosten. We passeren het gigantische en kilometers lange Lam Takhong reservoir, wat u een schitterend panorama biedt. In Khorat maken we een wandeling over de kleurrijke fruitmarkt en hebben we een lunch in Phimai. Vervolgens bezichtigen we Phimai, een oude Khmer tempel welke in de jaren 60 door de stichting “Schone Kunsten” werd gerenoveerd. Vervolgens reizen we verder naar Khon Kaen, de hoofdstad van de I-Sarn oftewel Oost Thailand. Hier zullen we overnachten in het 3/4-sterren Charoen Thani Hotel, gelegen in het levendige hart van Khon Kaen. Hier vindt u vele restaurants, pubs, winkels en markten in de nabijheid van het hotel.

6 aug - 9e dag, Khon Kaen - Nong Khai (300 km):

We
doen het vandaag rustig aan. Na het ontbijt reizen we verder richting het noorden. Nog voor de middag arriveren we in Nong Khai, een plaats gelegen aan de Mekong Rivier die middels een zogenaamde “friendships bridge” met Laos is verbonden. We lunchen in een lokaal restaurant. In de middag brengt u een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie impossante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog. De beelden vormen een mix tussen het Hindoeisme en Boeddhisme. Het is daarom dat vele Boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. De beelden zijn in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat, die inmiddels is overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op de dag van vandaag voortgezet waardoor deze impossante collectie zich meer en meer uitbreidt! Vervolgens gaan we naar het hotel. In de namiddag en vroege avond mag een bezoek aan de enorme Indo China markt zeker niet worden overgeslagen. Hebben we in de afgelopen dagen al een voorproefje “winkelen” gehad, in Nong Khai treffen we de meest uitgebreide collectie waren uit Laos, Vietnam en China. Wederom voor zeer aangename prijzen. Het aanbod is enorm, van kleding tot electronische apparatuur, alles is hier te vinden! We overnachten in het 3-sterren Nong Khai Grand Hotel (of gelijkwaardig).

7 aug - 10e dag, Nong Khai - Loei (275 km):

Vandaag
volgt u een schitterende route die parallel loopt met de machtige Mekong Rivier. We genieten van bijzondere panorama’s en zien Laos aan de overkant. Rond de middag arriveren we in Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Het is erg leuk om hier even doorheen te dwalen. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. Tijdens de lunch heeft u een schitterend uitzicht over de Mekong Rivier. Na de lunch maken we een boottocht over de brede Mekong Rivier en varen we o.a. langs de oevers van Laos. In de vroege namiddag arriveert u in Loei waar u zult overnachten. ‘s Avonds is het leuk om dit stadje, dat nog niet echt door het westerse toerisme is ontdekt, te verkennen. Veel dingen zijn nog puur, daarnaast beschikt Loei over een aantal gezellige restaurants. We overnachten in het 3/4-sterren Amari Loei Palace Hotel (of gelijkwaardig)

8 aug - 11e dag, Wang Saphung:

Om 11.00u. vertrekt u naar het boerendorpje Wang Saphung dat ca. 20 km ten zuiden van het stadje Loei is gelegen. In de middag verkennen we het dorp. Als eerste bezoeken we de Baan Wang Saphung School waar u wordt rondgeleid en in de gelegenheid bent om met het hoofd van de school te praten. De meer dan 700 Thaise kinderen zullen u vriendelijk begroeten (indien het bezoek aan de school tijdens uw reis op een zondag plaatsvindt, zal dit verplaatst worden naar maandagochtend.Tijdens schoolvakanties (medio april t/m mei en in oktober) is het niet mogelijk om een school te bezoeken en zal dit komen te vervallen.). Vervolgens hebben we een lunch in een restaurant gelegen midden in de rijstvelden en rubberplantages. Daarna stappen we op de fiets en fietsen we door het dorp en langs de landerijen, hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp bent ú namelijk de belevenis! We bezoeken diverse Thaise families waar we zien hoe bijvoorbeeld op eenvoudige wijze Thaise desserts en noodels gemaakt worden. Ook zien we hoe oude vrouwtjes op traditionele wijze katoen “klossen" (weven). Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. Daarna gaan we verder naar een Thaise (agrarische) boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen. De boerderij ligt werkelijk in de “middle of nowhere” en heeft geen electriciteit maar is “selfsupporting”. Hier worden o.a. ananassen en chilipepers verbouwd en is er een grote aanplant van “agarbomen” (soort olie welke o.a. voor parfum wordt gebruikt). Na aankomst maken we, samen met de Thaise boerenfamilie, een wandeling over de boerderij en krijgen we uitleg over hoe hier alles werkt. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden kaarsen, fakkels, kampvuur en barbecue ontstoken (tip: handig om zelf een zaklampje mee te nemen). Tevens zijn de drankjes inclusief (soft drinks, water, bier, witte en rode en Thaise Whisky). De sfeer is heel uniek en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien. 's Avonds tussen 21.00u. en 22.00u. arriveert u weer bij uw hotel. Een onvergetelijke dag waarbij u veel over het echte traditionele Thaise leven leert!

9 aug - 12e dag, Loei - Nakhorn Thai - Phitsanuloke (200 km):

Via
een prachtige route rijden we richting Nakhorn Thai en vervolgens naar Phitsanuloke. De eerste stop maken we bij de Wat Neramit tempel. Een schitterende tempel met prachtige muurschilderingen. Na deze stop vervolgen we onze route. De weg is erg rustig en biedt mooie panorama’s. We hebben een lunch in een lokaal restaurant. Tijdens de reis passeren we ingeslapen houten dorpjes, zien uitgestrekte rijst en maisvelden, Thaise koeien, buffels en nog veel meer. Het echte lokale leven speelt zich hier af en de route leent zich uitstekend om foto’s te maken. Nog voor de middag arriveren we in de oude koningsstad Sukothai en overnachten we in het Amarin Lagoon Resort (of gelijkwaardig).

10 aug - 13e dag, Phitsanuloke - Chiang Mai (400 km):

In
de ochtend bezoeken we het Sukothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Het park is prachtig aangelegd en de lotusvijvers geven een bijzondere sfeer aan dit park. we lunchen in een lokaal restaurant. Vervolgens gaat u verder naar het noorden en bezoekt u in Lampang de zogenaamde bosmarkt van Baan Thung Kwian welke bekend staat om zijn verkoop van medicimale kruiden en gebakken insecten. In de loop van de middag arriveert u in Chiang Mai. We overnachten in het Lanna Palace Hotel (of gelijkwaardig).

11 aug - 14e dag, Chiang Mai:

Na
het ontbijt volgt een bezoek aan de olifantenschool waar u ziet hoe deze kolossale dieren een bad in de rivier nemen. Vervolgens zien we tijdens een demonstratie hoe men deze dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden. Vervolgens hebben we een lunch op een orchideeënboerderij. De middag heeft u ter vrije besteding.

12 aug - 15e dag, Chiang Mai:

Een
dag ter vrije besteding. Chiang Mai is de mooiste en leukste stad van Noord-Thailand. Er is veel te zien en te beleven en het is leuk om deze meer dan 1000 jaar oude stad ook een dagje op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en een tochtje maken langs de rivier en vele koloniale woningen. Of breng een bezoek aan een warenhuis. Houdt u van dieren? Dan is een bezoek aan de dierentuin met zijn pandaberen ook een leuke mogelijkheid.

13 aug - 16e dag, Chiang Mai - Bangkok (750 km):

In
de loop van de middag gaan we naar het treinstation en reizen we per nachttrein naar Bangkok. U zult ervaren dat een ritje met de slaaptrein in Thailand een leuk avontuur is!

14 aug - 17e dag, Bangkok - Pattaya (150 km): 

Na aankomst in Bangkok volgt de transfer naar het 4-sterren Thai Garden Resort in Pattaya, waar u tot dag 21 op basis van logies en ontbijt zal verblijven.

15-17 aug - 18e t/m 20e dag, Pattaya:

Na
aankomst in Bangkok volgt de transfer naar het 4-sterren Thai Garden Resort in Pattaya, waar u tot dag 21 op basis van logies en ontbijt zal verblijven. Het Nederlandse management heeft niets aan het toeval overgelaten en heeft het Thai Garden Resort weten om te bouwen tot een der mooiste en gezelligste 4 sterren resorts van heel Thailand! Het resort is gelegen op 800 meter van het lange zandstrand in een rustig gedeelte. Het gezellige centrum van Pattaya ligt op 1500 meter. In de nabije omgeving van het hotel zijn volop restaurantjes en winkels. Het enorme prachtig aangelegde zwembad van het Thai Garden Resort is een van de grootste zwembaden van Pattaya en Jomtien. Rondom het zwembad zijn volop ligbedden om heerlijk te relaxen. Het restaurant heeft een internationale kaart en in de gezellige pub is elke avond live-muziek. U zult het hier zeer naar uw zin hebben en volop genieten!

18 aug - 21e dag, Pattaya - Bangkok (150 km):

Vandaag volgt in de avond de transfer naar de luchthaven van Bangkok, vanwaar we om ca. 02.25u. terugvliegen naar Amsterdam.

19 aug - 22e dag, Bangkok - Amsterdam:

We
komen aan in Amsterdam (CI 66 – 9:10. Dit is het einde van een onvergetelijke reis!

 

Extra informatie:

·                     Let op: indien het bezoek aan een school tijdens uw reis op een zondag plaatsvindt, zal dit verplaatst worden naar maandagochtend.Tijdens schoolvakanties (medio april t/m mei en in oktober) is het niet mogelijk om een school te bezoeken en zal dit komen te vervallen.

·                     Vluchttijden te allen tijde onder voorbehoud. Heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 14.45u., aankomst Bangkok ca. 06.40u. de volgende ochtend. Terugreis vertrek vanuit Bangkok ca. 02.25u., aankomst Amsterdam ca. 09.10u.

·                     We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren

·                     Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties.Geld

De munteenheid in Thailand is de Baht. 100 Baht is ongeveer 2 Euro waard. Voor de meest recent koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd.

 

Fooien

In de hotels en restaurants zijn alle rekeningen inclusief, maar als u uw waardering wilt tonen is een fooi van 10% gebruikelijk.

 

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het is wel handig om een universele stekker mee te nemen omdat de stopcontacten kunnen afwijken.

 

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Overal is mineraalwater of 'drinking water' in flessen te koop.

 

Eten & drinken

Thailand staat bekend om zijn smakelijke, verfijnde, afwisselende, maar ook pittige gerechten. Rijst en noedels vormen vaak de basis, en worden gecombineerd met verse groenten en een vlees- vis- of kipgerecht. Wanneer u niet al te pittig wilt eten zegt u 'Mai Phet' tegen de kok of kelner bij het bestellen. Bekende gerechten zijn viskoekjes met zoetzure saus (tod man pla), green curry chicken (kaeng kiaw wan kai) en een soort Thaise bami (de phat thai).

 

Vervoer

Bus: Een modern netwerk van snelwegen reikt tot in alle uithoeken van het koninkrijk. Met de bus bent u snel op de plaats van bestemming. De meeste bussen vertrekken om het halve of het hele uur.
Trein: Als u over land reist, krijgt u ook veel van het landschap te zien. Efficiënt railvervoer verbindt belangrijke steden in het zuiden, het noorden en noordoosten met Bangkok. Binnenlandse sneltreinen hebben 1e, 2e en 3e klas-compartimenten. De langzamere treinen kennen alleen 3e klas. Treinkaartjes voor alle klassen kunnen drie maanden tevoren worden gekocht bij de grote stations en bij de Advance Booking Office (Bangkok Railway Station).

Taxi’s: In Bangkok rijden genoeg taxi’s. Hoteltaxi's hebben vaste (en relatief hoge) tarieven. De 'normale' taxi's in de straten van Bangkok zijn goedkoper. Zorg ervoor dat de bestuurder de meter aanzet als u instapt. Maak geen gebruik van 'snorders' (bromfietstaxi's). Ze zijn vaak niet verzekerd. Alle officiële taxi's dragen op het dak een bord met "TAXI-METER". Een fooi is niet gebruikelijk.

 

Reisdocumenten

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat tot tenminste 6 maanden na terugkomst geldig is.

 

Visum

Alleen voor een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig.